logo Leiderschap Academie
   


 
 

Artikelen

"Leiders managen hun denken."

Door Ellen Reuzenaar,
Coach en trainer van Fecit-coaching

Veel managers zijn regelmatig volledig in beslag genomen door "de waan van de dag". Op die momenten daalt hun voldoening in het werk, de energie, inspiratie en creativiteit verdwijnt en de effectiviteit als leider neemt af. Ongemerkt wordt de omgeving geconfronteerd met het afnemen van leiderschap.

Leiderschap kan er niet altijd zijn. De situatie zoals hierboven beschreven gebeurt leidinggevenden geregeld. De uitdaging is deze situatie snel te onderkennen, verantwoordelijkheid te nemen en opnieuw in leiderschap te stappen. Maar hoe stapt u weer in uw leiderschap?

Neem verantwoordelijkheid voor uw leiderschap, juist in perioden en omstandigheden waarin die niet aanwezig is. Wees u bewust van hetgeen u stopt in uw leiderschap en daarmee verbonden gedrags- en denkpatronen. Bijvoorbeeld controle in plaats van vertrouwen, keihard werken in plaats van overzicht, instrueren in plaats van luisteren en zorgvuldig communiceren, op de automatische pilot werken in plaats van creativiteit.

Ga eens voor uzelf na, wat is uw gedrag wanneer u uit leiderschap bent? Wat zijn uw gedachten hierover en luistert u hiernaar? Wat stopt u om vandaag weer in uw leiderschap te stappen? En, wat is úw strategie om uw leiderschap weer op te pakken? Managers die uit hun leiderschap staan zoeken veelal de oorzaken van problemen buiten henzelf en luisteren intensief naar de eigen innerlijke dialoog. U bent daardoor langer dan gewenst uit uw leiderschap. Wilt u dit proces nu doorbreken? Ga vanaf vandaag in communicatie met uw omgeving over het feit dat u uit uw leiderschap bent.

     

NIEUWS

U-Can-Do
brengt verschillendde mensen samen en laat ze naar elkaar luisteren en van elkaar leren.

Ontdek de 7 basiseigenschappen van leiderschap.
Lees het e-boek en laat u inspireren.

Leiderschapcitaat van de week

"Waarheen je ook gaat, ga met je hele hart."
 
Confucius (551 vc - 479 vc)

Leiderschapsvragen van de week

  • Doe van harte of doe niet, heb je wel eens voor die keuze gestaan?
  • Heb je verschil kunnen merken?
Cor Mouwen

Lees wat klanten vinden

Lees de ervaringen van klanten met Leiderschap Academie. Klik hier

Leiderschap Academie

Louisahoeve 29 A
Postbus 691
2130 AR Hoofddorp
T (023) 56 58344
E info@leiderschapacademie.nl

Disclaimer en privacy verklaring