logo Leiderschap Academie
   


 
 

Artikelen

"Ontketen dynamiek op persoonlijk en organisatieniveau."

Door Frans Uytterhoeven,
Trainer van Schoonderwoerd & Partners / Corporate College

U en uw managementteam zijn bezig om belangrijke veranderingen in gang te zetten. Veranderingen die noodzakelijk zijn om antwoorden te blijven bieden op vragen die een veranderende omgeving aan u stelt. Op enigerlei wijze lijkt het of de voortgang stagneert. De ideeën die geopperd worden lijken meer van 't zelfde. Wat in het verleden al eens is geprobeerd, wordt weer uit de kast gehaald. Meer van 't zelfde leidt niet tot iets nieuws. U merkt dat u en uw team vast zit in patronen.

Door het gebruiken van action learning principes kunt u deze patronen doorbreken en echte vernieuwing bewerkstelligen. Action learning verbindt organiseren met leren. In een action learning groep, bijvoorbeeld uw managementteam, werken en leren de deelnemers aan een project, bij voorbeeld een cultuurverandering, het opzetten van een kwaliteitssysteem of een fusie. In deze groep bespreken de deelnemers de resultaten van hun inspanningen en brengen praktijkvraagstukken in waarvan zij denken te kunnen leren.

Het veranderingsproces wordt daarmee ook een leerproces. Actieonderzoek, dialoog, colleges en vaardigheidstraining kunnen deel uitmaken van de bijeenkomsten van de groep. Deze methode helpt deelnemers veranderen te verbinden met hun persoonlijke en professionele groei. Het stelt hen tevens in staat zicht te krijgen op eigen mogelijkheden en ontwikkelpunten. Action learning leidt tot een nieuwe dynamiek in uw team waardoor nieuwe patronen ontstaan, op persoonlijk en op organisatieniveau!

     

NIEUWS

U-Can-Do
brengt verschillendde mensen samen en laat ze naar elkaar luisteren en van elkaar leren.

Ontdek de 7 basiseigenschappen van leiderschap.
Lees het e-boek en laat u inspireren.

Leiderschapcitaat van de week

"Waarheen je ook gaat, ga met je hele hart."
 
Confucius (551 vc - 479 vc)

Leiderschapsvragen van de week

  • Doe van harte of doe niet, heb je wel eens voor die keuze gestaan?
  • Heb je verschil kunnen merken?
Cor Mouwen

Lees wat klanten vinden

Lees de ervaringen van klanten met Leiderschap Academie. Klik hier

Leiderschap Academie

Louisahoeve 29 A
Postbus 691
2130 AR Hoofddorp
T (023) 56 58344
E info@leiderschapacademie.nl

Disclaimer en privacy verklaring